Evaluarea Naţională 2017. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii claselor a II-a la proba de scriere la Limba Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni are loc evaluarea competenţelor de scriere la Limba Română, respectiv Limba Maternă
Luni are loc evaluarea competenţelor de scriere la Limba Română, respectiv Limba Maternă

Elevii claselor a II-a au susţinut, astăzi, proba de verificare a competenţelor de scriere la Limba Română, respectiv Limba Maternă, în cadrul Evaluării Naţionale, urmând ca marţi acestora să le fie examinată capacitatea de a recepta un text citit. Miercuri, copiii vor susţine proba la Matematică, iar joi minorităţile naţionale vor susţine probele la scris şi citit la Limba Română.

Elevii au început testul la ora 9.00, în sălile de clasă în care aceştia învaţă de regulă.

Durata alocată rezolvării fiecărui test este de 30 de minute.

Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de Citit capacitatea de a recepta mesajele citite.

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste vor fi utilizate  la nivelul unităţii pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

În funcţie de rezultatele elevilor, pe baza  planului individualizat de învăţare al elevului, şcoala va trasa o serie de măsuri de remediere/dezvoltare/orientare, pentru optimizarea învăţării. Decizia privind elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului se ia coroborând rezultatele la EN cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului. 

   Ce subiecte au avut de rezolvat elevii, repartizaţi pe două numere:

En II 2017 Scris Test 1

En II 2017 Scris Test 2

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a:

10 aprilie 2017 - Scris - Limba română 

10 aprilie 2017 - Scris — Limba maternă

11 aprilie 2017 - Citit — Limba română 

11 aprilie 2017 - Citit — Limba maternă 

12 aprilie 2017 - Matematică

13 aprilie 2017 - Scris-Citit — Limba română pentru minorităţile naţionale 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite