Evaluarea Naţională 2017. Elevii claselor a II-a susţin astăzi testul la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 176.000 de elevi de clasa a II-a susţin, astăzi, a treia probă în cadrul Evaluării Naţionale, testarea la Matematică, după ce luni şi marţi au susţinut probele la scris şi citit la Limba Română, respectiv Limba Maternă. Joi, minorităţile naţionale vor susţine probele la scris şi citit la Limba Română.

Astăzi este a treia zi de testări pentru elevii claselor a II-a, care vor avea la dispoziţie 30 de minute pentru a rezova proba la Matematică.

Testările au loc în sălile de clasă unde elevii învaţă de regulă, iar timpul alocat rezolvării fiecărei probe este de 30 de minute. 

Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de Citit capacitatea de a recepta mesajele citite.

Testele sunt date pe numere.

Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de citit capacitatea de a recepta mesajele citite. Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste vor fi utilizate la nivelul unităţii de învăţământ pentru realizarea unor planuri individualizate de învăţare astfel încât, dacă este nevoie, şocala va trasa o serie de măsuri de remediere a rezultatelor şi dezvoltare a competenţelor. 

Calendar

Evaluarea competenţelor la finalul clasei a IV-a: 

3 mai 2017 - Limba română 

4 mai 2017 - Matematică 

5 mai 2017 - Limba maternă 

Evaluarea competenţelor la finalul clasei a VI-a :

10 mai 2017 - Limbă şi comunicare 

11 mai 2017 - Matematică şi Ştiinţe ale naturii 

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite