Evaluarea Naţională 2017. Elevii claselor a II-a susţin, astăzi, proba de citire la Limba Română, respectiv Limba Maternă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 176.000 de elevi de clasa a II-a sunt aşteptaţi astăzi să susţină proba de citire la Limba Română, respectiv la Limba Maternă, în cadrul Evalurăii Naţionale, după ce, luni, aceştia au dat proba de scriere. Miercuri, copiii vor susţine proba la Matematică, iar joi minorităţile naţionale vor susţine probele la scris şi citit la Limba Română.

Testările au loc în sălile de clasă unde elevii învaţă de regulă, iar timpul alocat rezolvării fiecărei probe este de 30 de minute. 

Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de Citit capacitatea de a recepta mesajele citite.

Testele sunt date pe numere.

Potrivit metodologiei, la proba de scriere, elevilor li se evaluează competenţele de producere a mesajelor scrise, iar la proba de citit capacitatea de a recepta mesajele citite. Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste vor fi utilizate la nivelul unităţii de învăţământ pentru realizarea unor planuri individualizate de învăţare astfel încât, dacă este nevoie, şocala va trasa o serie de măsuri de remediere a rezultatelor şi dezvoltare a competenţelor. 

Calendarul Evaluărilor Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a :

10 aprilie 2017 - Scris - Limba română 

10 aprilie 2017 - Scris — Limba maternă

11 aprilie 2017 - Citit — Limba română 

11 aprilie 2017 - Citit — Limba maternă 

12 aprilie 2017 - Matematică

13 aprilie 2017 - Scris-Citit — Limba română pentru minorităţile naţionale 

Evaluarea competenţelor la finalul clasei a IV-a: 

3 mai 2017 - Limba română 

4 mai 2017 - Matematică 

5 mai 2017 - Limba maternă 

Evaluarea competenţelor la finalul clasei a VI-a :

10 mai 2017 - Limbă şi comunicare 

11 mai 2017 - Matematică şi Ştiinţe ale naturii 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite