Evaluare Națională 2024. Ligia Deca, mesaj pentru elevi și părinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de examenul de Evaluare Națională 2024, Ligia Deca, ministrul Educației, transmite elevilor și părinților un ultim mesaj. Oficialul anunță cum se va face repartizarea elevilor în săli, dar și câteva noutăți despre evaluarea digitalizată. 

Ligia Deca, ministrul Educației
Ligia Deca a precizat că examenul de Evaluare se va desfășura în 3.400 de centre. Sursa foto: arhivă

O zi, atât îi mai desparte pe elevii clasei a VIII-a de primul mare examen din viața lor: examenul de Evaluare Națională 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, transmite părinților și elevilor un mesaj înainte de prima probă, cea la Limba și literatura română. 

Evaluare Națională 2024. Ligia Deca, mesaj pentru elevi și părinți 

Evaluarea începe marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura română, iar probele vor fi susținute, spune ministrul, în 3.400 de centre de examen din toată țara. 

Cum se face repartizarea elevilor în săli 

  „Câteva informații importante pentru Evaluarea Națională ce începe marți în aproape 3400 de centre de examen din toată țara: Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen.  Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Evaluarea digitalizată. Noutăți 

Ligia Deca a precizat că, în ceea ce privește corectarea digitalizată a lucrărilor, procedeul a fost simplificat. 

„Așa cum știți deja, lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedback-ului primit după desfășurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor”, a mai precizat Ligia Deca. 

Ședințe de training pentru profesori

De asemenea, înainte de începerea evaluării, profesorii corectori din întreaga țară vor fi convocați în ședință. 

„De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educației, ședințe cu profesorii corectori din toată țara atât la limba și literatura română, cât și la matematică. În videoconferințele de pregătire a evaluării naționale organizate de Ministerul Educației în această săptămână am primit asigurări de la președinții comisiilor județene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfășurarea în condiții adecvate a probelor. Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulțumesc autorităților locale care au distribuit deja apă în școli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susțin probele scrise”. 

Evaluare Națională 2024. Calendarul probelor

  • 25 iunie 2024 Limba și literatura română — proba scrisă;
  • 27 iunie 2024 Matematică — proba scrisă;
  • 28 iunie 2024 Limba și literatura maternă — proba scrisă;
  • 3 iulie 2024 (până la ora 14.00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;
  • 3 iulie 2024 (ora 16.00—ora 19.00) Depunerea contestațiilor;
  • 4 iulie 2024 (ora 8.00—ora 12.00)  Depunerea contestațiilor;
  • 4 iulie—9 iulie 2024 Rezolvarea contestațiilor;
  • 9 iulie 2024 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor;

În funcție de notele obținute la examenul de Evaluare Națională 2024, elevii vor putea să se înscrie la liceele dorite. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite