Cum vede Ministerul Educației terminarea anului școlar: două note la o disciplină

0
Publicat:

Pe fondul protestelor din Învățământ, Ministerul Educaţiei vine cu soluții de compromis pentru a se putea încheia anul școlar.

Catalog FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Catalog FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a publicat proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. El va fi supus consultării publice.

Reprezentanții Ministerului Educației vin cu două soluții de compromis: numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două, iar situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Greva din învățământ a început de luni, 22 mai, iar mii de profesori au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat până în prezent, în contextul în care în perioada 6 - 9 iunie au loc înscrierile la Evaluarea Națională 2023, care ar trebui să se desfășoare între 19-22 iunie, conform actualului calendar. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că probele de competență de la Bac, care încep luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite