Purtătorul de cuvânt al BOR sare în apărarea cadrelor didactice care se află în grevă: „Profesorii sunt subsalarizați”

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a sărit marți în apărarea cadrelor didactice care se află în grevă, spunând că „pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația”.

Vasile Bănescu
Greva din învățământ a început luni, 22 mai. Foto Arhivă

O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul.  

Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Vasile Bănescu. 

Greva din învățământ a început de luni, 22 mai, iar mii de profesori au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat până în prezent, în contextul în care în perioada 6 - 9 iunie au loc înscrierile la Evaluarea Națională 2023, care ar trebui să se desfășoare între 19-22 iunie, conform actualului calendar. 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că probele de competență de la Bac, care încep luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite