Sindicaliștii din învățământul buzoian continuă protestele, nemulțumiți de rezultatele negocierilor VIDEO

0
Publicat:

A început a treia săptămână de grevă generală în școli și grădinițe, după ce angajații din învățământ au refuzat ultima ofertă venită de la Guvern, prin care salariile au fost majorate cu 1.000 de lei, brut, de la 1 iunie 2023. La Buzău, ca în alte câteva orașe din țară, dascălii au ieșit din nou în stradă.

După minivacanța de 1 iunie și Rusalii, profesorii din județul Buzău nu au revenit în bănci, așa cum și-ar fi dorit cei mai mulți părinți, ci au ieșit din nou în stradă. Aproximativ 300 de angajați din unitățile de învățământ buzoiene au participat, marți dimineață, la un miting de protest, în fața sediului Instituției Prefectului.

Participanții la protestul din fața Instituției Prefectului județului Buzău au scandat, printre altele, "Nu cedăm", "Unitate" şi "Vrem respect!".

Deoarece câteva zeci de profesori din Buzău au anunțat că renunță la grevă, începând chiar cu data de 6 iunie 2023, sindicaliștii prezenți la protest au făcut apel la solidaritate.

Săptămâna trecută, după ce au fost consultați de către liderii de sindicat, angajații din învățământ au refuzat ultima ofertă venită de la Guvern, prin care salariile au fost majorate cu 1.000 de lei, brut, de la 1 iunie. Sindicaliștii din educație spun că vor continua greva până când salariile le vor fi majorate cu 25 la sută.

image

Începând cu data de 6 iunie 2023, câteva zeci de profesori din Buzău au renunțat la grevă și au revenit la catedră. În ciuda acestui fapt, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ion Dobre, crede că protestul va avea aceeași intensitate.

Chiar dacă manifestațiile vor continua, sunt informații că din ce în ce mai mulți profesori vor să revină la catedre, pe de o parte mulțumiți de majorarea salariului cu 1.000 de lei, brut, dar și în urma solicitărilor părinților ai căror copii vor susține în vara aceasta Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite