Concurs pentru cel mai bun profesor din lume. Premiul: 1 milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor, profesorii din toată lumea se pot înscrie la o competiţie internaţională unde va fi desemnat câştigător cel mai bun profesor, iar premiul este de un milion de dolari (620.000 de euro).

Detalii despre participarea la concursul pentru cel mai bun profesor din lume vor fi anunţate tot anul viitor, iar nominalizările vor fi făcute în luna martie, la Dubai, de către Global Education ans Skills Forum, scrie BBC.

Concursul este sponsorizat de Fundaţia Varkey Gems şi de Şeicul Mohamed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubai-ului şi vicepreşedintele Emiratelor Arabe.

El spune că profesorii sunt adevăraţii agenţi ai schimbării şi merită să fie răsplătiţi pentru asta. 

Premiul înseamnă recunoaşterea contribuţiei pe care o aduc profesorii societăţii umane, la fel ca premiul Nobel.

Cel mai bun profesor din lume va fi ales de foşti mari lideri din toată lumea şi alţi membri importanţi ai comunităţii internaţionale.


FOTO VIDEO Aproape 10.000 de profesori au protestat miercuri în Capitală. Discuţii fără rezultate la Guvern

Aproape 10.000 de dascăli au protestat miercuri în Capitală, nemulţumiţi de salariile din educaţie, aproape de 10 ori mai mici decât media europeană, şi ameninţă cu închiderea şcolilor. Profesorii au fost susţinuţi de studenţi, elevi şi părinţi, care cer la rândul lor creşterea salariilor cadrelor didactice. Liderul sindicaliştilor, Simion Hancescu a înaintat "un apel" la Guvern, prin care cer respectarea programului de guvernare.

FOTO Aproape 1.000 de profesori de la Federaţia „Spiru Haret” au cerut în faţa Parlamentului salarii mai mari

În jur de 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" au pichetat luni, la prânz, sediul Parlamentului, cerându-le politicienilor să aloce 6% din PIB pentru învăţământ şi măcar majorarea salariilor debutanţilor.

VIDEO Liderul FSLI, la Adevărul Live: „Trebuie pus accent pe pregătirea forţei de muncă, pe învăţământul profesional”

Aproape 10.000 de dascăli din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) sunt aşteptaţi miercuri la miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş până în Piaţa Constituţiei, nemulţumiţi de subfinanţarea cronică din educaţie. Alţi 1.000 de profesori ai FSE Spiru Haret au protestat luni în faţa Parlamentului, cerând 6% din PIB. De ce se mută învăţământul românesc din clasă în stradă, am discutat, luni, la Adevărul Live.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite