Barem pentru Limba română - Simulare Evaluare Naţională 2023. Cum trebuiau rezolvate subiectele DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a publicat baremul de evaluare şi notare a lucrărilor elevilor la proba de Limba şi literatura română de la simulare Evaluare Naţională 2023. Pe baza acestui barem profesorii vor nota lucrările elevilor de clasa a VIII-a. Notele nu sunt trecute în catalog.

Cum trebuiau rezolvate subiectele / Foto: Arhivă
Cum trebuiau rezolvate subiectele / Foto: Arhivă

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi.

Simularea EN VIII continuă marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite