Ghidul simulărilor examenelor naționale a fost publicat. Când vor avea loc

0
Publicat:

A fost publicat ghidul privind simularea examenelor naţionale în anul şcolar 2022 - 2023. Simulările vor avea loc în luna martie.

Când au loc simulările / Foto: Arhivă
Când au loc simulările / Foto: Arhivă

Potrivit documentului, accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Calendar simulări

Simulare Evaluare Națională 

- 20 martie: Limba şi literatura română - probă scrisă;

- 21 martie: Matematică - probă scrisă;

- 22 martie: Limba şi literatura maternă - probă scrisă;

- 29 martie: comunicarea rezultatelor.

Simulare Bacalaureat

- 27 martie: Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română;

- 28 martie: Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului;

- 29 martie: Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării;

- 30 martie: Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă;

- 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

Ministerul Educaţiei precizează că simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi", se aminteşte în ghid.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite