Bacalaureat 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat 2023 a continuă astăzi, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie sau Matematică, urmând ca miercuri, 28 iunie, să aibă loc cea la materia la alegere. În spațiul public au apărut informații despre subiectele pe care le-au primit absolvenții la Istorie.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

În spațiul public au apărut subiectele la Istorie de la examenul de Bacalaureat 2023. Acestea nu sunt confirmate oficial.

UPDATE La Subiectul I, elevii au avut următoarele cerințe pe baza textelor „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri” de I. A. Pop și „Istoria Transilvaniei” de I. A. Pop, T. Angler și M. Andras:

  • de precizat numele Principatului autonom de la sursa B
  • de menționat 2 spații istorice care apar atât în sursa A cât și în sursa B
  • o informație cu privire la politica externă a domnitorilor români din sursa A
  • litera corespunzătoare sursei care susține că popoarele balcanice sunt ocupate de otomani
  • relație cauza-efect din sursa B și rolul acesteia

La Subiectul II, elevii au primit un text despre Convenția de la Paris din 1858 și despre alegerea lui Alexandru Ioan Cuza. Pe baza acestuia, ei au avut de precizat secolul, numele domnitorului și o opinie personală despre respectiva convenție. Exercițiul 6 a constat într-un text argumentativ despre relațiile internaționale în România în perioada 1875 – 1900.

La Subiectul III, elevii de la Uman au avut de redactat un eseu despre situația internă și internațională a României în perioada postbelică. Cerințele au fost: 

- precizarea unei ideologii totalitare din Europa postbelică;

- menționarea a două practici politice aplicate în perioada stalinismului în România;

- prezentarea unui fapt istoric desfășurat în regimul național-comunist în România;

- menționarea a două acțiuni prin care România se implică în relațiile internaționale din a doua jumătate a secolului al XX-lea formularea unui punct de vedere referitor la practicile politice democratice din România.

SUBIECT ISTORIE

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite