Bacalaureat 2023. Cât de dificile au fost subiectele la Fizică

0
Publicat:

Cristina Onea, profesoară de Fizică la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București, a comentat pentru ”Adevărul” subiectele care au picat miercuri la Fizică, pentru elevii care au ales acest opțional la Bacalaureatul 2023.

Miercuri a avut loc ultima probă scrisă de la Bac 2023 Foto: Alina Mitran
Miercuri a avut loc ultima probă scrisă de la Bac 2023 Foto: Alina Mitran

Nu au fost subiecte dificile, susține Cristina Onea, profesoară de Fizică la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București, unul dintre liceele de top la profilul Real din țară.

”Mi s-au părut comparabile cu cele de anul trecut școlar. Pentru un elev care s-a pregătit nu la un nivel foarte, foarte ridicat, se poate lua o notă bună. Adică, lejer peste 8 aș zice eu”, a spus profesoara.

Ca de obicei, mai spune profesoara, punctele c și d de la Subiectele al II-lea și al III-lea pe fiecare modul au fost puțin mai dificile în ideea de a se face o departajare între elevi: ”Și atunci, e normal ca ele să fie puțin mai dificile. Dar, ele respectă programa școlară, sunt de un nivel mediu”, mai spune profesoara.

Iar absolvenții, adaugă specialista, nu trebuie să fie elevi la ”Mihai Viteazul” ca să se descurce foarte bine la subiectele date astăzi la proba de Fizică de la Bacalaureat 2023. 

Pentru a obține o notă mare însă, atrage atenția profesoara, candidații trebuie să fie foarte atenți la calculele numerice: ”Dacă greșesc la partea de calcul degeaba ajung ei la un rezultat dacă nu reușesc să finalizeze corect. Pentru că nu primesc punctajul întreg prevăzut în barem”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite