Bacalaureat 2023. Cât de grele au fost subiectele de la Geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Mărculeț, profesor de Geografie la Colegiul Național ”I.L.Caragiale” din București, a comentat pentru „Adevărul” nivelul de dificultate al subiectelor care s-au dat miercuri la una din probele la alegere a Bacalaureatului 2023, Geografia.

Foto: Octav Ganea
Foto: Octav Ganea

Absolvenții de liceu de la profilul Umanist care au ales Geografia ca materie de Bacalaureat au avut parte de subiecte ușoare, dar care necesitau atenție în rezolvare.

„Subiectele au fost realizate conform modelelor de subiecte date până în prezent. Subiectele I și II sunt alcătuite din itemi cu suport cartografic. Dacă elevii au analizat cu atenție hărțile și nu au confundat numerele cu literele (și invers), la Subiectul I, și numerele cu care sunt marcate orașele cu numerele cu care sunt marcate râurile, la Subiectul II, nu ar trebui să fie probleme deosebite cu rezolvările”, a punctat Ioan Mărculeț, profesor de Geografie la Colegiul Național ”I.L.Caragiale” din București, unul dintre cele mai bune licee din Capitală.

Ridică unele probleme de dificultate itemii D, de la Subiectele I și II, adaugă profesorul de Geografie, ”la rezolvarea cărora elevii au avut de comparat clima din două state europene (Republica Moldova și Marea Britanie) și relieful din două unități de relief din România (Grupa Retezat-Godeanu și Podișul Getic)”.

Specialistul apreciază că per total, ”subiectele au nivel mediu de dificultate și ne așteptăm la rezultate frumoase”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite