BACALAUREAT 2015 Când au loc simulările pentru Bacalaureat şi Capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Simulările la nivel naţional pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională (Capacitate) încep la sfârşitul lunii februarie şi se termină spre mijlocul lunii martie, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educaţiei. La fel ca anul trecut, la Bacalaureat vor da simulare atât elevii de clasa a XII-a cât şi cei de clasa a XI-a.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014 – 2015 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), şi matematică, potrivit ordinului de ministru publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

De asemenea, disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a în anul şcolar 2014 – 2015 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică şi istorie.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a în anul şcolar 2014 – 2015 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
 

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2014-2015

  • 23 februarie 2015 - Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 februarie 2015- Matematică – probă scrisă
  • 25 februarie 2015 - Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 6 martie 2015 - Afişarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015

  • 2 martie 2015 - Simularea probei scrise de Limba şi literatura română
  • 3 martie 2015 - Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă
  • 4 martie 2015 - Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)
  • 6 martie 2015 - Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)
  • 12 martie 2015 - Afişarea rezultatelor
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite