Elevii se întorc din vacanţă pe 5 ianuarie. Când începe semestrul al II-lea
0Elevii se întorc din vacanţă pe data de 5 ianuarie 2015, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Semestrul al doilea începe abia pe 9 februarie.
Vacanţa de iarnă a început pe 20 decembrie şi se va încheia pe 4 ianuarie, în timp ce vacanţa intersemestrială a fost stabilită pentru perioada 31 ianuarie - 8 februarie. Concret, semestrul al II-lea va începe pe data de 9 februarie, potrivit structurii anului şcolar 2014 - 2015. Acesta va avea următoarea structură:
Cursuri – luni, 9 februarie 2015 – vineri, 10 aprilie 2015
Vacanţa de primăvară – sâmbătă, 11 aprilie 2015 – duminică, 19 aprilie 2015
Cursuri – luni, 20 aprilie 2015 – vineri, 19 iunie 2015
Vacanţa de vară – sâmbătă, 20 iunie 2015 – duminică, 13 septembrie 2015
Săptămâna 6–10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific.
Când termină elevii şi liceeni cursurile pe 2015
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat, potrivit edu.ro.
Cursurile claselor terminale se încheie în data de 29 mai 2015,anul şcolar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015, iar pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare
Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile.
Stagiile de practică
Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor.
Pe aceeaşi temă:
Editorii spun că manualele noi vor ajunge pe băncile şcolilor abia de Crăciun, având în vedere că licitaţia pentru acestea a fost devansată cu o lună şi jumătate, iar editurile vor putea să-şi depună ofertele abia la mijlocul lunii iulie, cel mai devreme, în loc de 6 iunie, data prevăzută în calendar. Asta înseamnă că în septembrie se vor cunoaşte câştigătorii, iar manualele vor ajunge în tipografii abia în octombrie.
Ministerul Educaţiei a scăzut de aproape 10 ori cifrele de afaceri cerute firmelor care vor să participe la licitaţia pentru noile manuale şcolare, modificând, în data de 25 aprilie, documentaţia publicată iniţial pe SEAP.
Ministerul Educaţiei a publicat cerinţele din licitaţia pentru noile manuale şcolare. Editorii spun că sunt nerealiste
Documentele pentru licitaţia de noi manuale şcolare la clasele I şi a II-a au fost publicate pe SEAP în Ajunul Paştelui şi prezintă câteva schimbări faţă de forma pusă în dezbatere. Spre exemplu, editurile care vor să participe la licitaţie trebuie să aibă cifre de afaceri de milioane de euro, iar preţul unui manual nou, tipărit şi digital, este prea mic, atrag atenţia editorii.