BACALAUREAT 2014 Calendarul sesiunii speciale de Bac pentru olimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sesiunea specială participă elevii care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale   FOTO: Adevărul
La sesiunea specială participă elevii care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale   FOTO: Adevărul

Înscrierile pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2014, destinată celor care participă la competiţiile internaţionale, fie ele olimpiade sau concursuri sportive, încep pe 17 mai, iar testele vor avea loc în perioada 19-29 mai, potrivit calendarului pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei.

Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului propus azi de Ministerul Educaţiei.

Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai). 

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, după cum urmează:

  • 26 mai – Limba şi literatura română
  • 27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie
  • 28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)
  • 29 mai  - Limba şi literatura maternă

Rezultatele se vor afişa pe 29 mai până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.

La sesiunea specială a Bacalaureatului se pot înscrie absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, se arată în ordinul de ministru pus în dezbatere.

Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, avizată de directorul general al Direcţiei Generale Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii şi lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, avizată de directorul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar sunt aprobate de preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat 2014, susţin oficialii.


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Ministrul Mihnea Costoiu după dezastrul de la simularea examenului de Bacalaureat: „Nu excludem posibilitatea de a reduce dificultatea subiectelor“

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Rezultate dezastruoase la simulare. Mai puţin de jumătate din candidaţi au luat peste cinci


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite