BACALAUREAT 2013 Un singur elev eliminat în prima zi a examenului oral la Română. Proba continuă şi miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 72.000 de elevi s-au prezentat luni la proba orală la Română, în prima zi de examinare
Peste 72.000 de elevi s-au prezentat luni la proba orală la Română, în prima zi de examinare

Un absolvent de clasa a XII-a a fost dat afară luni din examenul oral de Limba si literatura romană, pentru că a intrat cu telefonul mobil în sala de examen, a anunţat Ministerul Educaţiei. Proba orală la Română continuă marţi şi miercuri.

Luni, în prima zi de examinare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2013 s-au prezentat, până la ora 15.00, peste 72.000 de absolvenţi de clasa a XII-a, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei. 

Dintre candidaţii prezenţi, unul a fost eliminat, deoarece avea asupra sa un telefon mobil, au declarat reprezentanţii ministerului, într-un comunicat de presă.

”Metodologia examenului de bacalaureat precizează că este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări - manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu”, se mai arată în comunicat.

Examenul de Bacalaureat 2013 a început luni, 10 iunie, cu proba orală la Limba şi Literatura Română. Elevii care au terminat clasa a XII-a vor susţine testarea în faţa unei comisii care le va acorda unul din patru calificative: Începător, Mediu, Avansat sau Experimentat.

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat, în sesiunea iunie - iulie 2013, s-au înscris peste 187.000 de elevi, repartizaţi în 585 de centre de examen.

Cum să te pregăteşti pentru examenul oral de limba română

În cadrul primei lecţii video adevarul.ro, profesoara Iulia Pop, care predă Limba Română de la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, îi sfătuieşte pe elevi să aibă o ţinută relaxată la examen, să nu le fie frică să dialogheze cu membrii comisiei dacă aceştia pun întrebări sau cer detalii.

„Acest examen nu are o miză foarte mare, îţi trebuie o ţinută relaxată în faţa examinatorului, contează şi mimica feţei, dar şi modul în care elevul se prezintă din punct de vedere al ţinutei vestimentare. Toate acestea contribuie la o bună impresie care, pe lângă un bun discurs, contribuie la acordarea calificativului cel mai mare“, a explicat profesoara Pop.

Prima lecţie: cum să te prezinţi la proba orală de la Română - Profesor Iulia Pop

Meditaţii online pe adevarul.ro

Elevii care învaţă în această perioadă pentru examenele de Bacalaureat 2013 (10 iunie – 5 iulie) şi Capacitate 2013 (25 – 27 iunie) vor putea accesa, în secţiunea de Educaţie a site-ului adevarul.ro, lecţii video în care profesorii din liceele de top explică modul de rezolvare a subiectelor la principalele materii de examen, oral şi scris.

Profesori de română, matematică, engleză, informatică sau istorie vor preda lecţii video de aproximativ 30 de minute în care explică, plecând de la o variantă de test publicată de Ministerul Educaţiei, modul în care elevii trebuie să abordeze subiectele, care sunt punctele-cheie ce trebuie atinse şi ce presupune de fapt fiecare cerinţă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite