Au început înscrierile pentru gala Studenţilor Români din Străinătate

0
0
Gala LSRS va avea loc pe 7 ianuarie 2016
Gala LSRS va avea loc pe 7 ianuarie 2016

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a dat startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie, iar premiile vor fi decernate, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate pe 7 ianuarie 2016, în Bucureşti, marcând 7 ani de existenţă a LSRS.

Candidaţii se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2015 pe gala.lsrs.ro/concurs/. Candidaţii pentru categoria „Studentul Român Erasmus al Anului” vor fi nevoiţi să descarce, completeze şi ataşeze formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus”. Pentru informaţii suplimentare legate de Concurs cei interesaţi pot trimite un email la adresa studentulanului@lsrs.ro.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică şi extra-curriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii:

• „Studentul Român al Anului din America de Nord” - un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar
• „Studentul Român al Anului din Europa” - un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar
• „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”
• „Studentul Român Erasmus al Anului”
• „Premiul Special în Arte”
• „Studentul Anului în România”

Toate candidaturile, cu excepţia celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiţia pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului în Străinătate”. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toţi studenţii români care au studiat în străinătate în anul universitar 2014-2015, indiferent de aria geografică şi domeniul de studiu.

Procesul de jurizare se va desfăşura în două etape. Preselecţia va fi realizată de către laureaţii ediţiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecţia finală de către un juriu format din personalităţi ale mediului academic, sectorului public, societăţii civile şi mediului de afaceri. În cazul premiului Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experţi consacraţi ai acestui domeniu.

Cea de-a şaptea ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate marchează în acelaşi timp aniversarea a şapte ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studenţilor români din străinătate un cadru de dialog şi recunoaştere prin susţinerea intereselor acestora şi promovarea meritelor lor în societatea românească actuală. LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România şi promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelenţă şi profesionalism.

Anul trecut, Studentul Român al anului a fost Raluca Ada Popa, cercetător la Universitatea Berkeley, în Silicon Valley

Marele Premiu al Galei Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a fost câştigat în ediţia trecută de către Ada Raluca Popa. Cu un doctorat în informatică la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite, sibianca Raluca Ada Popa îi ajută şi pe alţi tineri geniali să-şi realizeze doctoratul în siguranţă cibernetică, la Universitatea Berkeley, din Silicon Valley, raiul informaticienilor. Ea spune că nu se poate întoarce în România să facă cercetare în informatică fiindcă nu ar avea la îndemână resursele extraordinare de acolo.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite