Au început înscrierile la „Maritime Summer University” pentru elevii de liceu interesaţi să se facă marinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa a anunţat deschiderea sesiunii de înscriere pentru programul Maritime Summer University (MSU). Elevii care vor să înveţe tainele marinăriei pot completa formularul pus la dispoziţie pe pagina evenimentului până pe 25 iunie. „Pe parcursul celor două săptămâni, participanţii vor simula viaţa academică şi vor participa la mai multe ateliere de dezvoltare personală”, arată repezentanţii Ligii..

Concret, programul Maritime Summer University 2017 este dedicat tuturor elevilor din ţară, care în 2017 au terminat clasele a X-a sau a XI-a şi care vor să se familiarizeze cu programul de cursuri, seminare şi laboratoare susţinute de către cadrele didactice din Universităţii Maritime Constanţa. 

„Această şcoală de vară are rolul de a îi face pe elevi să realizeze beneficiile obţinute în urma finalizării cursurilor unei instituţii de învăţământ superior. Totodată dorim ca în cadrul acestui proiect elevii să înţeleagă şi să îşi găsească motivaţia pentru a îşi finaliza ciclul liceal de studii. Pe parcursul celor două săptămâni, participanţii vor simula viaţa academică şi vor participa la mai multe ateliere de dezvoltare personală.  

Deoarece în cadrul ediţiei precedente participanţii au fost foarte încântaţi de activităţile organizate de membrii Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, în acest an am decis să adăugăm o săptămână în plus la durata proiectului şi să mărim numărul de participanţi la minim 75. Un alt aspect diferit la această ediţie a proiectului este şi participarea voluntarilor din cadrul organizaţiilor studenţeşti partenere din ţară precum şi a foştilor participanţi din ediţiile anterioare.” - a declarat Patricia-Ioana Iercoşan, preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa.

Maritime Summer University este o şcoală de vară care oferă participanţilor o experienţă universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic şi o experienţă care are rolul de a îi înzestra pe participanţi cu un set de abilităţi relevante pentru succesul în învăţământul universitar. În cadrul proiectului Maritime Summer University, participanţii pot lua parte atât la simularea metodelor de predare, învăţare şi evaluare din Universitatea Maritimă din Constanţa, cât şi la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiţii sportive, evenimente culturale, activităţi specifice vieţii universitare, menite să familiarizeze participanţii cu oraşul în care ar urma să locuiască în perioada studiilor. 

Doritorii se pot înregistra folosind chestionarul publicat pe pagina oficială de Facebook a proiectului (www.facebook.com/maritimesummeruniversity).

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite