Au fost publicate modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat 2024 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit Ministerului Educației.

Au apărut primele modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională
Au apărut primele modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională

Avem o veste bună! CNPEE a publicat modele de subiecte, însoțite de bareme de evaluare și de notare, pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2023-2024 și examenul național de bacalaureat 2024, astfel încât vă puteți pregăti cu încredere.”, a transmis Ministerul Educației pe Facebook. 

Elevii pot decărca 11 modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și 32 de modele de subiecte pentru Bacalaureat

Programele pentru examenele naționale pentru elevii de clasa a VIII- a și cei de a XII-a nu au fost schimbate, iar structura subiectelor este asemănătoare cu cea din anul școlar precedent. 

Elevii care se pregătesc de Bacalaureat găsesc subiecte pentru următoarele materii : Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, Matematică, Istorie, Anatomie-Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică sau Socio umane, 

Pentru Bacalaureat înscrierile se vor face între 3 și 7 iunie. Evaluarea competențelor are loc între 17-27 iunie 2024, iar probele scrise între 1 și 5 iulie. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie. 

Cei de clasa a VIII-a găsesc modele de subiecte pentru Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă și Matematică.  

Înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională se va face  face automat de către secretariatele școlilor în perioada 11 – 14 iunie. Probele vor avea loc pe 25 iunie 2024, la Limba română, pe 27 iunie  la Matematică și pe 28 iunie la Limba maternă. Primele rezultate s-ar afișa pe 3 iulie, iar cele finale, de după contestații, pe 9 iulie 2024. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite