Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită creșterea activităților de conștientizare și prevenție a violenței în școli

0
Publicat:

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov solicită directorilor unităților de învățământ și Poliției să crească numărul activităților de conștientizare și prevenție a violenței școlare, în urma incidentului petrecut miercuri la Colegiul Național „Ion Creangă” din București.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

„Constatăm cu stupoare că actele de violenţă şcolară devin din ce în mai frecvente şi ajung să vizeze şi conflicte profesor-elev. Astăzi, întreaga comunitate a Colegiului Naţional “Ion Creangă” a asistat la o izbucnire agresivă şi necontrolată care va avea efecte negative, puternice şi durabile asupra fiecărui elev, profesor şi personal auxiliar din liceu care nu se vor mai simţi în siguranţă la ore sau la locul muncă. Nu putem şti în ce măsură traumele suferite se vor răsfrânge şi asupra elevilor şi profesorilor din restul”, scrie în comunicatul de presă.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) este șocată de cele întâmplate și „speră ca organele calificate vor lua toate măsurile legale împotriva elevului agresor. De asemenea, înaintăm directorilor şi Poliţiei rugămintea de a creşte frecvenţa activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare şi vom organiza şi noi la nivelul Asociaţiei şi nu numai”.

„Violenţa Şcolară nu este o glumă, este o problema serioasă, gravă şi mult mai aproape de noi decât credem pe care fiecare dintre noi, atât la nivel personal, cât şi instituţional, trebuie să se implice, împreună pentru a o rezolva cât mai repede pentru a se asigura ca asemenea cazuri nu se vor mai repetă!”, mai atarge atenția asociația.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite