Anunțul de ultimă oră al ministrului Educației privind examenele naționale

0
Publicat:

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că examenele naționale scrise se vor susține în termenul stabilit de calendarul actual.

Ce spune ministrul Educației despre examenele naționale / Foto: Arhivă
Ce spune ministrul Educației despre examenele naționale / Foto: Arhivă

„Problele scrise de la Evaluarea Natională si de la Baclaureat se vor susține normal, conform calendarului actual”, a spus aceasta la începutul ședinței de Guvern.

Ligia Deca a declarat că în OUG-ul de azi, există trei măsuri. „Una prevede echivalarea competențelor orale de la Bacalaureat cu notele din liceu, nu este o procedură nouă, a mai fost utilizată. Ea ușurează, practic, tot calendarul examenului de Bac și ne ajută, astfel, să rămânem cu probele scrise ale examenului în calendarul actual. A doua se referă la susținerea examenului de titularizare doar cu probra scrisă. Nu se vor mai lua în calcul inspecțiile școlare, motivul fiind că multe inspecții nu au putut fi efectuate în această perioadă. A treia măsură se referă la faptul că Evaluarea națională de clasa a VI-a nu se va mai susține”, a mai precizat ministrul.

Greva generală din Educație continuă și luni, 12 iunie, a anunțat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ după negocierile de la Palatul Victoria. „Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate școlile. Ceea ce ni s-a oferit se cunoaște”, a spus acesta. 

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spriru Haret”, a declarat că luni la ora 10 vor transmite un răspuns Guvernului privind poziția profesorilor.  „Colegii au transmis foarte clar că vor să vadă conținutul actului normativ”, a spus acesta.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite