Ultima ofertă a Guvernului pentru profesori: creștere salarială de 25%. Au termen de răspuns până duminică

0
Publicat:

Profesorii au primit sâmbătă seara o nouă ofertă din partea Guvernului: o creștere salarială de 25% și acordarea a 50% din majorarea prevăzută în Legea salarizării de la începutul anului viitor.

Profesorii au protestat în mai multe orașe din țară
Profesorii au protestat în mai multe orașe din țară

Executivul le cere sindicaliștilor din Învățământ un răspuns până duminică, 11 iunie, înainte de ședință, potrivit unui mesaj trimis de sindicaliști cadrelor didactice, conform Digi 24.

Oferta prevede o creștere salarială imediată cu 25%, acordarea unei tranșe anuale în valoare de 1.500 de lei pentru personalul didactic și auxiliar, până în anul 2027 și acordarea a 50%, de la 1 ianuarie, din noua grilă prevăzută de Legea salarizării pentru cadrele didactice.

Condiția este ca profesorii să decidă sâmbătă seara, pentru ca duminică dimineață să ofere un răspuns, se arată în mesaj.

În precedenta ofertă făcută de Guvern sindicatelor, în timpul protestului de vineri, la care au participat 12.000 de angajați din Educație, acestora li se oferise o creștere echivalentă cu 45% din valoarea grilelor stipulate în noua lege a salarizării și câte 1.500 de lei pe an, până în 2027.

 Începută în data de 22 mai, greva profesorilor continuă chiar și după ce Guvernul a adoptat, tot pe 8 iunie, declarația care are ca anexă memorandumul cu creșterile salariale din Învățământ. Sindicatele au transmis că documentul nu prezintă garanții”.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite