Geoană: Pentru medici s-a făcut un efort. Probabil se vor găsi resurse care să încurajeze profesia de dascăl
0Secretarul general adjunct al NATO consideră, în ceea ce privește greva din învățământ, că nu este o problemă legată de salarii, subliniind că a fost făcut un efort și pentru medici în urmă cu câțiva ani.
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că „problema de fond în ceea ce privește sistemul de educație din România este să le dăm tinerilor deprinderi profesionale pentru meseriile viitorului, care sunt deja astăzi aici”.
„Eu sunt foarte, foarte preocupat de locurile de muncă pentru tinerii noștri în anii care vin, pentru că meseriile trecutului sunt ușor, ușor, dacă nu înlocuite, modificate de aceste noi tehnologii și avem nevoie să investim în educația acestor tineri. Conduc inovarea și tehnologia la NATO și văd în fiecare secundă cum noile tehnologii ne schimbă modul de viață”, a transmis Mircea Geoană într-un comunicat de presă.
Totodată, secretarul general adjunct al NATO a subliniat că „viitorul îți poate furniza multe neprevăzute”, iar „o singură certitudine există în istoria umanității: țările care au avut o educație bună au supraviețuit”.
„Țările care au avut educație bună, au prosperat. Țările care au avut o educație bună, au avut și securitatea națională de calitate”, a subliniat Mircea Geoană.
Secretarul general adjunct al NATO a mai arătat că „există o transformare a modului în care meseriile, educația, profesiunile, societatea sunt impactate de noile tehnologii, cum n-am avut niciodată în istoria umanității”.
Privind greva profesorilor din România, Mircea Geoană și-a exprimat speranța ca problema „să fie rezolvată cât mai rapid, prin dialog și printr-o atitudine constructivă, deoarece copiii trebuie să își dea examenele”.
„Eu sper din inimă să fie găsite resursele politice, de negociere și financiare pentru a putea să se depășească aceste momente. Nu este o problemă legată de salarii, pentru că s-a făcut un efort și pentru medici acum câțiva ani de zile. Probabil la un moment dat se vor găsi resurse pentru mai multe elemente care să încurajeze profesia nobilă de dascăl”, a adăugat Geoană.