206 olimpici au dat marţi proba obligatorie a profilului, cu subiecte diferenţiate, în premieră anul acesta

0
0
Primele note la Bac-ul olimpicilor se vor afişa joi, 30 mai    FOTO: Adevărul Arhiva
Primele note la Bac-ul olimpicilor se vor afişa joi, 30 mai    FOTO: Adevărul Arhiva

206 candidaţi au susţinut marţi proba scrisă, obligatorie, a profilului, în cadrul Bacalaureatului special 2013, majoritatea, aproape 150, la Istorie. Cei care au dat examen la Matematică au avut parte, în premieră anul acesta, de subiecte diferite în funcţie de profil.

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat naţional 2013 a continuat marţi, 28 mai, cu proba scrisă, obligatorie. Absolvenţii au avut subiecte diferite, în funcţie de filieră, profil şi specializare, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

„Spre deosebire de ceilalţi ani, în acest an, MEN a propus subiecte diferenţiate, în funcţie de filieră şi de profil, în acord cu numărul de ore alocate acestora în planurile-cadru de învăţământ“, se mai arată în comunicatul ministerului.

Elevii de la filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi cei de la filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică, au avut de rezolvat subiecte din categoria M_mate-info. 

Elevii de la filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii, au avut de rezolvat subiecte din categoria M_ştiinţe-naturale. 

Subiecte mai accesibile pentru filiera tehnologică

Pentru elevii de la filiera tehnologică, profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse, toate calificările profesionale, profilul tehnic, toate calificările profesionale, au primit subiecte din categoria M_tehnologic, arată oficialii ministerului.

La rândul lor, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist şi, după caz, cei ai filierei vocaţionale, au avut de rezolvat subiecte din cadrul disciplinei Istorie.

Din cei 209 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen 206 candidaţi. Dintre aceştia, 59 au susţinut proba la Matematică, iar 147 proba la Istorie.

Examenul de Bac special, destinat olimpicilor şi celor care participă la competiţii sportive internaţionale în vară, a continuat miercuri cu proba scrisă la materiile opţionale conform profilului studiat.

Pe 30 mai se dă ultima proba scrisă, la limba maternă, când se vor afişa şi rezultatele parţiale, iar pe 31 mai se anunţă notele finale.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite