BACALAUREAT 2013 Olimpicii şi sportivii au trecut de proba opţională. Subiectele şi baremul de corectare

0
0

Tinerii care s-au înscris la sesiunea specială a Bacalaureatului olimpicilor au dat miercuri ultima probă scrisă, la materia opţională a profilului. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremul de corectare la toate variantele. Pe 30 mai se vor afişa rezultatele parţiale, înainte de contestaţii.

UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat pe portalul cu subiectele la toate examenele naţionale de anul acesta variantele primite de elevii care au dat miercuri proba scrisă la materiile opţionale.

Au fost publicate de asemenea şi baremurile de corectare pentru toate subiectele date la Bac-ul olimpicilor.


Elevii de clasa a XII-a care vor participa la vară la olimpiade şi competiţii internaţionale susţin miercuri proba scrisă la materia la alegere, conform profilului studiat.

Luni au avut prima probă scrisă, la Română, iar marţi pe cea la o materie obligatorie, noutatea faţă de anul trecut fiind subiectele diferenţiate în funcţie de profilul studiat, aşa-numitul Bac diferenţiat, potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Acesta a anunţat marţi că subiectele vor fi diferite anul acesta la Bacalaureat, pentru a respecta materia studiată de elevi la clasă, susţinând că, de exemplu, nu i se pare normal ca la Matematică elevii să primească subiecte pe care le rezolvă studenţii din SUA în anul I sau II de facultate.

Subiecte pe profil, dar şi simplificate

Astfel, la Română, subiectele de luni au fost diferite în funcţie de profilul studiat - Real sau Uman şi au fost simplificate, după ce ministerul a decis să scoată textul critic de la subiectul al II-lea pentru demonstrarea competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii, în diverse situaţii de comunicare, deoarece îi punea în dificultate pe foarte mulţi dintre candidaţi. Aceştia se concentrau pe ideea formulată în citat (de cele mai multe ori înţeleasă greşit) şi nu pe formularea propriei opinii, potrivit reprezentanţilor ministerului.

De asemenea, la Matematică, la proba scrisă de marţi, subiectele au fost adaptate la profilul studiat: Mate-Info, Matematică-Ştiinţele Naturii şi Matematică-Tehnologic.

Săptămâna trecută, liceenii au dat probele orale la română, o limbă străină şi competenţele digitale, iar luni, 27 mai, au susţinut proba scris de la limba română, doi spotivi fiind eliminaţi din examen pentru fraudă.

Pe 30 mai se dă ultima proba scrisă, la limba maternă, când se vor afişa şi rezultatele parţiale, iar pe 31 mai se anunţă notele finale.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite