11 instituţii de învăţământ superior din România, în top 200 Universităţi din Ţările în Curs de Dezvoltare din Europa şi Asia Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Bucureşti. FOTO: Adevărul
Universitatea Bucureşti. FOTO: Adevărul

11 instituţii de învăţământ superior din România au fost incluse în topul celor mai bune 200 de universităţi din Ţările în Curs de Dezvoltare din Europa şi Asia Centrală, top realizat de QS Quacquarelli Symonds, evaluator global al învăţământului superior. Cea mai bine clasată Universitate din România este Universitatea Bucureşti, arată agerpres.

Ediţia din 2016 a clasamentului Emerging Europe and Central Asia (EECA) include 200 de universităţi din 21 de state, cu 50 mai multe decât precedenta.

Universitatea din Bucureşti rămâne cea mai bine clasată instituţie de învăţământ din România, crescând cu patru locuri şi ajungând pe locul 32 în regiune.

Universitatea "Babeş — Bolyai" din Cluj Napoca — locul 36 (de la locul 41), Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" — locul 49 (de la locul 51), Universitatea de Vest din Timişoara — locul 59 (de la 58), Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi s-a situat pe locul 61. Din top 200 mai fac parte Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Oradeam Universitatea din Craiova, Universitatea din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanţa şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

topuniversitati

Metodologia utilizată de QS presupune aplicarea mai multor indicatori principali, respectiv reputaţia globală academică, reputaţia intuiţională pe piaţa de angajare a absolvenţilor, numărul de studenţi înscrişi comparat cu personalul academic full-time, dar şi indici precum studenţii internaţionali.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite