Ungaria dă semne că ar amâna ratificarea aderării Suediei și Finlandei la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria semnalează că ar putea amâna ratificarea aderării Suediei și Finlandei la NATO.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a semnalat sâmbătă o posibilă nouă amânare a ratificării de către parlamentul de la Budapesta a aderării Finlandei şi Suediei la NATO, potrivit Agerpres.

Procesul ratificării aderării de către legislativul ungar a tot fost amânat din iulie anul trecut. Premierul Viktor Orban a avut din nou critici la adresa Suediei și Finlandei. El le-a reproșat acestora că răspândesc minciuni despre situația democrației din Ungaria. 

Din ultima declarație a premierului ungar, reiese faptul că acesta are nevoie de mai multe discuții între grupurile parlamentare înainte ca legislativul ungar să lanseze dezbaterea pe acest subiect, programată să înceapă miercuri.

Votul ratificării pentru aderarea celor două țări la NATO ar fi programat pentru 6 martie, dar şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, spune că ar putea fi nevoie de mai mult timp.

"Parlamentul va pune aceasta pe agendă luni şi începe dezbaterea legislaţiei săptămâna viitoare. Conform procedurii parlamentare ungare, adoptarea legislaţiei are nevoie de circa patru săptămâni, deci parlamentul poate avea un vot asupra acesteia cândva în a doua jumătate a lui martie, în săptămâna cu 21 martie", a indicat Gulyas.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite