Un pro-rus a fost numit șef al serviciilor de informații din Serbia

0
0

Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de şef al Serviciului de informaţii (BIA) din Serbia.

Aleksandar Vulin. FOTO EPA EFE
Aleksandar Vulin. FOTO EPA EFE

Aleksandar Vulin, fost ministru al apărării şi de interne, este cunoscut pentru declaraţiile sale naţionaliste care au provocat de multe ori tensiuni diplomatice cu vecinii Serbiei.

El este unul dintre puţinii oficiali europeni străini care au vizitat Moscova după începerea invaziei ruseşti în Ucraina. S-a întâlnit cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în august, şi a repetat că Belgradul nu va introduce sancţiuni împotriva Rusiei. Înainte de călătoria sa la Moscova, el a declarat că Serbia "nu va face parte din isteria antirusească", scrie Agerpres.

Serbia a condamnat la Naţiunile Unite invazia Rusiei în Ucraina, dar a refuzat să se alăture sancţiunilor impuse Moscovei de Occident.

Vulin, care îl susţine necondiţionat pe preşedintele Aleksandar Vucic, s-a remarcat în special pentru o idee care favoriza ceea ce el numea crearea unei "lumi sârbeşti" cuprinzând sârbi care trăiesc în diferite ţări. Criticii acestei idei subliniază că ea pare să fie în concordanţă cu ideea Moscovei de "lume rusă".

Știri Externe


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri