Washingtonul avertizează actuala putere de la Kiev privind pagubele care pot apărea în urma intervenţiei Armatei împotriva manifestanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, l-a avertizat miercuri pe ministrul ucrainean al Apărării, Pavel Lebedev, de posibilele efecte ale trimiterii Armatei împotriva manifestanţilor pro-europeni care protestează faţă de conducerea de la Kiev ucrainean, în urma purtării unei convorbiri telefonice, potrivit AFP.

„El (n.r. – Hagel) a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice intervenţie a armatei pentru reprimarea manifestaţiilor şi a făcut apel la reţinere”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, declarase că Statele Unite analizează posibilitatea de a impune sancţiuni Ucrainei, ca urmare a represiunii împotriva opoziţiei din această ţară.

„Nu vreau să intru în detalii însă analizăm anumite opţiuni politice - desigur nicio decizie nu a fost luată - din care fac parte şi sancţiuni", a precizat reprezentanta Departamentului de Stat.

Mii de manifestanţi pro-europeni continuă să rămână în Piaţa Independenţei pentru a protesta împotriva conducerii de la Kiev. Aceştia au reuşit miercuri să facă forţele de ordine să se retragă din centrul Piaţa Independenţei după confruntări, primind, însă, o susţinere semnificativă din partea comunităţii internaţionale.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis la rândul său miercuri că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemând opoziţia la dialog.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite