VIDEO Peste 120.000 de persoane evacuate în California din cauza incendiilor de vegetaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de vegetaţie întreţinute de vânt continuă să facă ravagii în California de Sud, SUA, distrugând sute de clădiri şi forţând 120.000 de oameni să fugă din calea fenomenului neobişnuit. Situaţia este sumbră, în condiţiile în care se estimează că incendiile ar putea face ravagii chiar şi până de Crăciun.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat cererea de acordarea declaraţiei de urgenţă a Californiei şi le-a transmis autorităţilor federale să-i ajute pe pompierii şi comunităţile care se luptă cu mai multe incendii, precizează The Guardian.

Incendiul care a izbucnit luni s-a înteţit şi acoperă în prezent o arie de 466 kilometri pătraţi şi a distrus 430 de clădiri.

Oficialii americani au declarat că s-ar putea să se lupte cu incendiile timp de mai multe săptămâni datorată vitezei vântului, ridicând perspectiva unui Crăciun cu incendii. De obicei incendiile din California se încheie în noiembrie.

Incendiul de proporţii masive ameninţă şi orajul Ojai, o localitate pitorească de munte cu 7.000 de locuitori, cunoscut şi ca „Shangri-La” datorită activităţilor spirituale. Perdeaua de fum s-a extins la mai bine de 1.500 de kilometri în Oceanul Pacific.

Un alt incendiu, care a izbucnit la nord de San Diego, a cuprins un centru de instruire a cailor de rasă pură forţând animalele să fugă panicate din calea vâlvătăilor. Potrivit unor rapoarte, o parte dintre cai nu au scăpat cu viaţă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite