Uraganul Sandy: Locuitorii oraşului New York apreciază munca depusă de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uraganul Sandy a provocat numeroase pagube materiale                          FOTO Reuters
Uraganul Sandy a provocat numeroase pagube materiale                          FOTO Reuters

Trei sferturi dintre locuitorii oraşului New York consideră că primarul lor a avut o activitate bună sau foarte bună după uraganul Sandy, indică un sondaj dat publicităţii marţi.

Potrivit AFP, pentru 89% dintre aceştia, Christie, un republican cunoscut pentru afirmaţiile sale pline de francheţe şi care nu a ezitat sã salute reacţia preşedintelui Barack Obama dupã trecerea uraganului Sandy, a avut o activitate bunã sau foarte bunã, conform sondajului realizat de universitatea Quinnipiac.

La întrebarea legatã de persoana care a reacţionat cel mai eficient, dintre primarul Michael Bloomberg, preşedintele democrat, guvernatorul de New York  şi Christie, adeseori întâlnit în zonele devastate din New Jersey, cetăţenii îl menţioneazã în primul rând pe Christie (36%), urmat de Obama (22%), guvernatorul Cuomo (15%) şi de Bloomberg (12%).

”Demonstraţia de afecţiune dintre guvernatorul de New Jersey, Chris Christie, şi preşedintele Barack Obama”  se pare că i-a “impresionat în mod deosebit pe alegãtori”, a comentat Maurice Carroll, directorul institutului de sondaje al universitãţii Quinnipiac. 

Cu toate cã se declarã mulţumiţi de reacţia autoritãţilor, mulţi dintre locuitorii oraşului New York  sunt, totuşi, de pãrere cã Manhattanul a fost privilegiat dupã uragan, în comparaţie cu celelalte cartiere.

Uraganul Sandy a provocat moartea a 43 de persoane în marea metropolã americanã, numeroase pagube materiale şi a lipsit de energie electricã sute de mii de abonaţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite