Un părinte din Texas a cerut ca biografia lui Michelle Obama să fie eliminată din şcoli deoarece este o „îndoctrinare de stânga”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Netflix
FOTO: Netflix

Un părinte din Texas a susţinut că o biografie pentru copii despre fosta primă doamnă Michelle Obama este „îndoctrinare de stânga” şi a cerut ca cartea să fie scoasă de pe rafturi, informează NBC News.

Un părinte din Katy, Texas, a cerut retragerea unei biografii pentru copii scrisă de Michelle Obama, argumentând că aceasta promovează „rasismul invers” împotriva oamenilor albi, potrivit documentelor obţinute de NBC News.

De asemenea, Heather E. Schwartz, autorul cărţii, l-a prezentatpe fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, „în mod nedrept” ca fiind un „bully”.

Reporterul NBC News Mike Hixenbaugh a postat joi pe Twitter o copie a plângerii părintelui către districtul şcolar independent Katy din Texas.

Potrivit plângerii, părintele crede că scopul cărţii era de a îndoctrina copiii în „mişcarea de stânga cu o viziune înclinată negativ asupra altui preşedinte” şi „rasismul invers – dorind ca tinerele fete albe să creadă că felul în care vorbesc, este o modalitate cultural inacceptabilă în societatea de astăzi”.

Această plângere este una dintre numeroasele încercări de a interzice cărţile despre rasă, gen şi sexualitate în întreaga ţară, scrie Insider. 

„Ca autor, cititor şi părinte, sunt împotriva interzicerii cărţilor din principiu”, a declarat Schwartz, autorul biografiei lui Obama, pentru Insider Wednesday.

„Nu ar putea exista o modalitate mai sigură pentru copii de a învăţa despre aceste subiecte dificile, de a câştiga noi perspective şi de a explora lumea decât citind.”

Districtul şcolar independent Katy din Texas, Heather E. Schwartz şi Michelle Obama nu au răspuns nu au răspuns solicitării Insider de a comenta acest scandal. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite