Un băiat de 13 ani și-a ucis mama, iar apoi a fotografiat-o și a trimis pozele unui prieten: „Este sânge pe toată podeaua”

0
Publicat:

O crimă a avut loc în seara zilei de joi, 12 octombrie, în Florida, SUA. Criminalul este un băiat de doar 13 ani. Derek Rosa și-a înjunghiat mortal mama, Irina Garcia, în vârstă de 39 de ani, în timp ce aceasta dormea, relatează Sky News

Incidentul tragic s-a petrecut în orașul Hialeah, Florida, în casa în care locuiau victima și agresorul. Minorul a fost acuzat de crimă de gradul întâi, ceea ce înseamnă că va fi judecat într-o instanță pentru adulți, conform NBC Miami. 

Conform autorităților din Hialeah, băiatul a anunțat că și-a omorât mama, în jurul orei 23.30, pe data de 12 octombrie. Polițiștii au găsit-o pe victimă fără suflare în dormitorul ei, lângă un pătuț, unde a fost găsit nevătămat un nou-născut de 14 zile. 

Derek Rosa
Derek Rosa și-a înjunghiat mama de 39 de ani. Foto Captură video YouTube

Conform apelului 911 făcut public, agresorul poate fi auzit solicitându-i operatorului să trimită echipaje de poliție la locuința sa, însă nu știa care este adresa. 

Fiind întrebat dacă mama lui respiră, el a răspuns: „Doamnă, este moartă. Este sânge pe toată podeaua". 

Derek Rosa a declarat că bebelușul dormea în pătuțul lui. Întrebat dacă și nou-născutului i-a făcut rău, agresorul a mărturisit că nu s-a atins de ea: „Nu am vrut să o rănesc pe sora mea”. 

Conform înregistrării audio, băiatul voia să-și pună capăt zilelor și a încărcat una dintre armele tatălui său, însă nu a putut să-și ducă planul la bun sfârșit. 

„Un copil bun”

În timpul discuției telefonice cu operatorul, minorul a spus: „Domnișoară, am făcut poze și i-am spus prietenului meu despre asta. Este rău?"  

În continuare, el a mărturisit că nu știa numele real al prietenului, însă a spus că este o persoană cu care juca jocuri online. 

Nu am șters pozele din telefon, ci i le-am trimis, i-am spus că îmi pare rău și mi-am luat la revedere de la el", a mai adăugat el. 

Oamenii legii au spus că nou-născutul este sora vitregă a băiatului și că soțul mamei este tatăl vitreg al acestuia, care era plecat atunci când a avut loc crima. 

Conform scrisorilor adresate instanței, tatăl acestuia și-a descris fiul ca pe un elev respectuos, „un copil bun, iubit de prietenii săi". 

În cazul în care va fi condamnat, Rosa ar urma să stea după gratii pe viață. Curtea Supremă a SUA a hotărât că pedeapsa cu moartea este neconstituțională în cazul minorilor. 

El a fost plasat în arest preventiv și se află la centrul de detenție pentru minori din Miami Dade. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite