Ucrainagate. Pompeo sare în apărarea lui Trump, spunând că preşedintele american a vrut să oprească corupţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de Stat, Mike Pomnpeo, a declarat, sâmbătă, că Donald Trump voia, de fapt, să ajute Ucraina să lupte împotriva corupţiei, referindu-se la conversaţia telefonică controversată dintre liderul american şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Vorbind pe scenă, la un eveniment din Atena, Pompeo a plasat apelul telefonic în contextul relaţiilor normale dintre ţări, în care fiecare încearcă să-şi înainteze propriile interese. El a spus că statele îşi spun regulat „Dacă mă vei ajuta cu X, te voi ajuta să îndeplineşti Y”.

Pompeo a precizat că în acest caz, poziţia SUA nu avea legătură cu agenda politică personală a lui Trump, ci cu interesul naţional al SUA, în a se asigura că Ucraina nu este coruptă, înainte să-i vândă Kievului sisteme de rachete.

Pompeo a făcut remarcile în timpul unui eveniment organizat de către Departamentul american de Stat şi Ambasada SUA în Grecia, la o fundaţie din Atena.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite