Tehnicile de biohacking pentru tinereţe veşnică ale milionarilor din Silicon Valley: de la injecţii cu celule stem din propriul corp la diete-scut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activistul şi artistul cyborg Neil Harbisson FOTO Wikipedia/ Dan Wilton/The Red Bulletin
Activistul şi artistul cyborg Neil Harbisson FOTO Wikipedia/ Dan Wilton/The Red Bulletin

De la şedinţe zilnice în camere criogenice la injecţii cu celule stem şi transfuzii cu sânge de la adolescenţi, miliardari din Silicon Vallley sunt în căutarea secretului tinereţii veşnice, relatează The Sun.

Tot mai mulţi miliardari din centrul înaltei tehnologii americane devin convinşi că se poate atinge viaţa veşnică prin „biohacking” - procesul de modificare a corpului pentru a-l menţine tânăr. Credinţa lor alimentează o industrie de milioane de dolari.

Este un trend terifiant surprins şi într-un serial lansat recent pe Netflix, Biohackeri - după o amânare din cauza faptului că unele scene puteau fi considerate tulburătoare în contextul pandemiei COVID-19 - în care tehnologii de biohacking sunt aplicate pe oameni.

Dar cine sunt miliardarii care ar dori să fie nemuritori?

Peter Thiel şi dorinţa tinereţii veşnice

Fondatorul Pay Pal Peter Thiel crede că secretul tinereţii veşnice sunt transfuziile de sânge adolescentin. Practica este cunoscută drept parabioză -o tehnică ce pare neverosimilă, dar nu este: din 2016, un start-up, Ambrosia, oferă transfuzii de „plasmă a tinerilor” la un cost de 6.000 de lire pe şedinţă.

Mogulul de 53 ani a admis că „Cercetez această treabă a parabiozei, pe care o găsesc tare interesantă. Au injectat sânge tânăr în şoareci mai bătrâni şi au descoperit că a avut efecte masive de reîntinerire”.

Nu se ştie dacă Thiel s-a decis să apeleze la această tehnică, dar a recunoscut că a luat hormoni de creştere pentru a amâna procesul de îmbătrânire şi se declară împotriva unei „ideologii a inevitabilităţii morţii”.

Imagine indisponibilă

Antreprenorul Peter Thiel la lansarea Consiliului American de Tehnologie -Washington 2017 Foto Chip Somodevilla/Getty Images

Elon Musk şi implanturile în creier

Co-fondatorul Tesla a spus de multe că oamenii ar trebui să devină cyborgi, adică jumătate roboţi, astfel încât să fie pregătiţi pentru revoltele inevitabile în viitor ale inteligenţei artificiale.

În iulie 2019, miliardarul de 49 de ani a investit 80 de milioane de lire în compania Neuralink ce-şi propune să dezvolte un implant în creier care să asigure conexiunea cu tehnologia.

Acesta ar fi injectat în sistemul circulator pentru a forma o plasă în jurul creierului -capabilă să controleze dispozitivele inteligente, să se conecteze la internet şi să faciliteze comunicarea telepatică.

În Suedia, 3.500 de oameni şi-au inserat microcipuri în corp - acestea funcţionează drept carduri de credit contactless şi carduri de acces, printre altele.

Iar producătorul de film Rob Spencer a creat o cameră ce poate fi implantată în globul ocular.

 

Jack Dorsey: saune şi băi de gheaţă

CEO-ul Twitter este unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai biohackingului - el apelează la treceri între temperaturi extreme - saune şi băi de gheaţă - pentru a-şi revigora mintea.

Miliardarul de 43 de ani îşi începe ziua cu băi de gheaţă - explicaţia lui fiind că trecerea de la căldura aşternutului la băi de gheaţă „eliberează acel lucru din mintea mea şi mă face să simt că pot face aproape orice.

Seara, face saună timp de 15 minute la 220 de grade F - amplificând transpiraţia şi prin intermediul unei lampe cu infraroşii - urmată de o baie de gheaţă vreme de 3 minute. Procedura e repetată de trei ori.

Pe biroul său se află o lampă cu infraroşii de la compania SaunaSpace - lampa ar avea efecte anti-îmbătrânire.

Dave Asprey: camera criogenică 

Antreprenorul Dave Asprey a învestit peste 800.000 de lire în „modificarea propriei biologii” şi spune că se aşteaptă să trăiască până la 180 de ani.

Un „copil gras”, Asprey a slăbit 45 de kilograme la 20 de ani. El spune că asta i-a câştigat 20 de puncte în coeficientul de inteligenţă.

Antreprenorul de 46 de ani este creatorul Dietei Bulletproof (literal anti-glonţ) - care presupune  alimente bogate în grăsimi, doar 35 de grame de proteine pe zi şi carbohidraţi o dată pe săptămână. În plus, mesele se iau începând de la prânz, respctând un interval de şase ore între ele.

El susţine că o reţetă de cafea inventată de el, făcută cu unt, este un stimulent cerebral. În plus,  ia peste 100 de suplimente pe zi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, dar şi medicamente împotriva demenţei.

Asprey recurge la mai multe tehnici de biohacking, între care şi sesiuni în camera criogenică, la temperaturi de minus 150 de grade F. 

Este şi adeptul terapiei cu celule stem pentru „inversarea procesului îmbătrânirii”.

„Am făcut injecţii cu celule stem aproape în tot corpul. De fapt, sunt a doua persoană din lume care şi-a administrat injecţii cu celule stem în creier din motive de prevenţie”, a spus el.

Ben Greenfield: furnici şi masaje ale rectului

Ben Greenfield, o figură-cult în lumea biohackerilor, a făcut din experimentarea pe propriul corp o industrie de milioane de dolari.

Tehnicile sale de biohacking sunt bizare: consumul de furnici pentru a le absorbi energia şi forţa vitală, clisme cu cafea şi masajul anusului cu tije de sticlă pentru a menţine sănătatea prostatei.

La fiecare şase luni, gurul fitness face injecţii cu celule stem cultivate din propria grăsime corporală prelevată de când era mai tânăr ,astfel încât să injecteze o versiune tânără a sa în cea îmbătrânită.

El s-a filmat administrându-şi injecţiile şi în organul sexual pentru a-şi creşte performanţele sexuale.

Alte stimulente includ între 12 şi 16 ore de post negru zilnic, supă de oase şi piureuri din colagen, dar şi mese din „carne organică” pe care a vânat-o el însuşi cu un arc cu săgeţi pe terenul fermei sale din Washington.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite