SUA pune sub acuzare încă patru suspecți implicați în asasinarea președintelui haitian

0
Publicat:

În cazul asasinării președintelui haitian, alți șapte inculpați sunt arestați în Statele Unite.

FBI colaborează cu poliția haitiană pentru prinderea vinivaților. Foto: Arhiva Adevărul
FBI colaborează cu poliția haitiană pentru prinderea vinivaților. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile americane au acuzat marți încă patru suspecți de asasinarea în iulie 2021 a președintelui haitian Jovenel Moise. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA.

Agențiile federale de aplicare a legii din Statele Unite au pus sub acuzare patru persoane reținute în Haiti pentru a fi acuzate <...> în legătură cu presupusa lor implicare în asasinarea fostului președinte haitian Jovenel Moise, la 7 iulie 2021. Cetățenii James Solage, în vârstă de 37 de ani, și Joseph Vincent, în vârstă de 57 de ani, și cetățeanul columbian Germán Alejandro Rivera Garcia, în vârstă de 44 de ani, sunt acuzați de conspirație pentru comiterea de crimă sau răpire în afara Statelor Unite și pentru furnizarea de sprijin material și resurse care au dus la decesul unor persoane, a spus agenția. într-o declarație. De asemenea, un cetățean haitian și american, Christian Sanon, în vârstă de 54 de ani, este acuzat de conspirație pentru a scoate mărfuri ilegale din Statele Unite".

În total, șapte persoane acuzate de organizarea uciderii lui Moise se află în arest în Statele Unite. Pe 7 iulie 2021, a fost rănit mortal în timpul unui atac asupra reședinței sale, iar soția președintelui a fost și ea împușcată. Autoritățile au anunțat ulterior că grupul criminal includea 26 de cetățeni columbieni, dintre care unii au fost arestați. În total, peste 40 de persoane au fost arestate în legătură cu crima. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite