SUA. Aproximativ 900 de newyorkezi, vaccinaţi cu vaccin împotriva COVID-19 Pfizer-BioNtech perimat

0
0
Statul New York a atins o rată de vaccinare de 70%
Statul New York a atins o rată de vaccinare de 70%

Aproximativ 900 de americani care credeau că s-au vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech la un centru de vaccinare în Times Square, la New York, în perioada 5-10 iunie, este necesar săreia vaccinarea de la capăt, după ce au fost vaccinaţi cu vaccin perimat, relatează CBS.

 Departamentul Sănătăţii statului New York îi sfătuieşte să se programeze rapid în vederea vaccinării cu prima doză de vaccin împotriva covic-19.

”Prezentăm scuze pentru jena provocată şi vrem mai întâi de toate ca persoanele respectivă se ştie că ni s-a confirmat că vaccinul cu care au fost vaccinaţi nu prezintă niciun pericol”, declară NBC ăntreprinderea ATC Vaccination Services, însărcinată cu operaţiunea.

Potrivit Departamentului Sănătăţii statului, dozele respective au fost păstrate prea mult timp în frigider şi nu mai garantează eficienţa vaccinului împotriva noului coronavirus.

”Nu este ca şi cum s-ar fi înşelat o dată, o zi! A durat cinci zile!”, denunţă Gabrielle Napolitano Swift, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani, vaccinat cu vaccinul perimat.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat în mai prelungirea depozitării vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech la frigider pe o perioadă de până la o lună de zile.

Agenţia americană FDA i-a urmat rapid exemplul.

Anterior se considera că flacoanele cu vaccin puteau fi folosite dacă erau ţinute la rece maximum cinci zile, o perioadă prelungită în prezent la o lună de zile.

Statul New York a atins o rată de vaccinare de 70%

New York a atins marţi un moment important în gestionarea pandemiei după ce guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că 70% dintre adulţii din acest stat american au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, informează DPA.

Pentru a marca momentul, clădiri emblematice vor fi iluminate în albastru şi auriu şi vor fi organizate focuri de artificii pe teritoriul statului New York odată cu ridicarea majorităţii restricţiilor.

”Decretele statale care s-au dovedit adecvate şi corecte şi care ne-au ajutat să traversăm această pandemie vor fi relaxate începând de astăzi, cu efect imediat”, a precizat guvernatorul Cuomo în timpul unui eveniment festiv organizat la One World Trade Center, la care au participat susţinători şi lideri sindicali.

Începând de marţi, regulile privind capacitatea spaţiilor, distanţarea socială, dezinfectarea şi protocoalele privind măştile şi monitorizările sanitare nu vor mai fi obligatorii pentru cele mai multe dintre activităţile comerciale.

O parte dintre restricţii şi limitări vor rămâne obligatorii în cazul evenimentelor de mari dimensiuni, şcolilor, transportului public, adăposturilor sociale, penitenciarelor, azilurilor şi altor unităţi de îngrijire medicală.

Andrew Cuomo a stabilit obiectivul de 70% săptămâna trecută în timp ce căuta modalităţi pentru a-i încuraja pe tot mai mulţi newyorkezi să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Ratele de vaccinare au încetinit în ultimele săptămâni în unele regiuni ale statului, inclusiv în zone rezidenţiale urbane.

Alte 14 state au depăşit deja acest prag, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

În ciuda numeroaselor scandalurilor şi a cererilor de demisie ca urmare a unor acuzaţii de hărţuire sexuală, guvernatorul Cuomo şi-a concentrat acţiunile asupra campaniei de vaccinare şi a redeschiderii economiei statului New York.

El este vizat, totodată, de anchete statale şi federale referitoare la modul în care a gestionat pandemia, precum şi de o cerere de suspendare din funcţie înaintată legislativului statului New York.

Evenimentul de marţi a reflectat mai multe apariţii recente în timpul cărora Andrew Cuomo a promovat proiecte de infrastructură şi s-a înconjurat cu suporteri şi aliaţi politici.

Peste 600.000 de persoane au decedat în SUA din cauza coronavirusului

Mai mult de 600.000 de persoane au decedat în Statele Unite până în prezent din cauza coronavirusului.

Acesta este cel mai mare număr din lume, poziţie pe care ţara a ajuns la scurt timp după ce virusul s-a extins pe glob.

Cifra a fost atinsă în ziua în care guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a relaxat aproape toate restricţiile din stat, după ce mai mult de 70% din populaţia adultă a fost vaccinată cu cel puţin o doză.

„Statul New York a vaccinat complet o proporţie mai mare a populaţiei adulte decât orice alt stat mare din ţară şi asta transmite un mesaj”, a declarat el.

De asemenea, California relaxează o parte din restricţii miercuri, relatează BBC

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite