Statele Unite, dispuse să participe la negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kristina Kvien Foto UNIAN
Kristina Kvien Foto UNIAN

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Kiev, Kristina Kvien, a declarat, miercuri, că Statele Unite sunt pregătite să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Federaţia Rusă.

Potrivit diplomatului, dacă Ucraina îşi doreşte acest lucru, SUA vor face tot posibilul pentru a ajuta la încheierea războiului. „Atunci întrebarea este următoarea: putem noi sau alţi membri ai comunităţii internaţionale să ajutăm în aceste negocieri? Şi dacă putem fi de folos Ucrainei, iar Ucraina doreşte să participăm, atunci, desigur, vom face tot ce ne stă în putere pentru ajuta Ucraina şi duce acest conflict până la punctul în care Putin detensionează şi îşi retrage trupele şi încetează să ucidă ucraineni” – a subliniat Kvien, într-un interviu pentru RBC.

Potrivit diplomatului american, Statele Unite sunt gata să fie de ajutor în soluţionarea războiului şi sunt pregătite să acţioneze, dacă va exista o solicitare în acest sens din partea Ucrainei.

„Bineînţeles, este prerogativa Ucrainei să conducă discuţia în orice format pe care îl consideră cel mai util sau mai productiv. Prin urmare, sprijinim Ucraina în orice direcţie pe care decide să o ia în aceste discuţii” – a adăugat Însărcinatul cu afaceri al SUA la Kiev, Kristina Kvien.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite