Statele Unite acordă un nou ajutor militar pentru Ucraina

0
Publicat:

SUA au anunțat că vor acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari, care va fi în principal compus din sisteme de apărare antiaeriană, informează AFP, potrivit Agerpres.

Drapele SUA și Ucraina FOTO: Pixabay (Arhivă)
Drapele SUA și Ucraina FOTO: Pixabay (Arhivă)

Nou pachet de ajutor a fost aprobat de către Congresul american la sfârșitul lunii septembrie și „epuizează fondurile care mai sunt disponibile momentan”, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

Ajutorul acordat de Statele Unite este compus din muniție de artilerie, arme antitank și muniție de calibru mic în valoare de 125 milioane de dolari.

Pachetul de asistență include rachete ghidate laser în valoare de 300 de milioane de dolari, finanțate în cadrul Programului de asistență de securitate pentru Ucraina, prin intermediul căruia americanii furnizează echipamente prin industria militară sau parteneri ai săi, și nu direct din stocurile americane.

Statele Unite sunt în mod categoric cel mai important donator pentru eforturile de război ale Ucrainei, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei forțelor ruse în Ucraina din februarie 2022. În rândul politicienilor republicani au apărut voci care se opun continuării acordării de sprijin militar Ucrainei de către SUA, amintește AFP, scrie Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite