Soţia traficantului „El Chapo”, condamnată în SUA. Emma Coronel este o fostă regină a frumuseţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Coronel Aispuro
Emma Coronel Aispuro

Condamnarea survine după ce soţia lui „El Chapo” a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al cartelului Sinaloa.

Emma Coronel Aispuro, soţia traficantului de droguri Joaquin „El Chapo” Guzmán, a fost condamnată marţi de un judecător federal american la trei ani de închisoare, anunţă Digi24.

Emma Coronel Aispuro a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa. Judecătorul a decis condamnarea acesteia la trei ani de închisoare deşi procurorii au cerut o pedeapsă de patru ani. 

Magistratul Rudolph Contreras a susţinut că femeia, cetăţean american de origine mexicană, în vârstă de 32 de ani, era foarte tânără când s-a căsătorit cu El Chapo, a pledat vinovată şi a cooperat cu autorităţile după arestarea ei, în februarie.

Emma Coronel a recunoscut implicarea ei în traficul de droguri, spălare de bani şi tranzacţii cu un traficant străin.

Soţia lui El Chapo este fostă regină a frumuseţii, de origine mexicană, dar născută la San Francisco.

Emma Coronel Aispuro a declarat pentru New York Times că nu l-a cunoscut pe soţul său ca persoana îngrozitoare pe care martorii au încercat să o descrie. „Îl admir mai degrabă. Pentru mine e omul cu care m-am întâlnit şi cu care m-am căsătorit”, a mărturisit ea.

Joaquin Guzman - El Chapo - era considerat cel mai mare traficant de droguri din lume, până la arestarea sa în 2016 şi extrădarea lui în SUA, în 2017. Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, el îşi execută sentinţa într-un centru de detenţie de maximă securitate din Colorado.

Coronel Aispuro şi soţul care îi putea fi tată, fiind cu 32 de ani mai în vârstă decât ea, au împreună două fiice, gemene, arată sursa citată.

Citeşte şi: 

Procurorii americani cer o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru soţia lui „El Chapo”

Recompensă de cinci milioane de dolari pe capul lui Aureliano Guzman Loera, fratele lui „El Chapo”

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite