Sondaj: Barack Obama, cel mai rău preşedinte din istoria recentă a SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi americani îşi declară nemulţumirea faţă de conducerea administraţiei prezidenţiale de la Washington, acuzând o manevrare proastă a tuturor sectoarelor, de la economie până la politica externă. Potrivit unui sondaj publicat miercuri, Barack Obama primeşte cele mai slabe calificative din partea electoratului său dintre toţi ceilalţi preşedinţi americani.

Barack Obama este cel mai nepotrivit preşedinte de la cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent, potrivit concluziilor unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.446 de participanţi, relatează agenţia Reuters. 

33% dintre americanii care au participat la studiul Universităţii Quinnipiac l-au catalogat pe actualul preşedinte ca fiind cel mai nepotrivit lider american, iar 28% dintre participanţi sunt de părere că predecesorul lui Obama, George W. Bush, este cel mai rău preşedinte pe care l-au avut Statele Unite.

Întrebaţi care dintre ultimii doi preşedinţi au avut o conducere mai bună, americanii s-au împărţit aproape identic în două tabere, 39% dintre ei spunând că Obama a fost mai bun decât Bush, în timp ce 40% dintre participanţi au fost la polul opus, declarând că Bush a fost un lider mai priceput decât succesorul său.

Ronald Reagan (preşedinte între 1981-1989) a primit cele mai multe aprecieri din partea participanţilor la sondaj, el fiind cel mai bun preşedinte american din 1945 până în prezent, conform rezultatelor sondajului.

Deşi popularitatea lui Obama a crescut uşor în ultima perioadă, de la 38% în decembrie la 40% în prezent, tot mai mulţi alegători i-au dat calificative proaste în ceea ce priveşte administrarea domeniilor-cheie precum economie, sănătate, relaţii internaţionale şi securitate.

 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite