VIDEO Michelle şi Barack Obama şi-au amintit de prima întâlnire, într-o filmare dedicată cineastului Spike Lee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 30 iunie 2014 marchează 25 de ani de la lansarea primului lungmetraj al regizorului american Spike Lee, „Do the Right Thing/ Pizzeria lui Sal“. Cu această ocazie liderul american Barack Obama şi prima doamnă, Michelle Obama, au realizat un video în care mărturisesc că acest film a jucat un rol important în relaţia lor, scrie „Vanity Fair“.

Întreaga filmare nu este doar o odă adusă lui Lee şi filmografiei sale, ci şi o perspectivă minunată asupra vieţii tinerilor Michelle şi Barack Obama. 

„Am luat prânzul la Institutul de Artă din Chicago, am făcut o scurtă plimbare, iar mai apoi am dus-o la acest nou film despre care toată lumea vorbea, regizat de un tip de care nu auziseră aşa mulţi“, şi-a început preşedintele american discursul.   

„El a încercat să-mi arate latura lui sofisticată prin faptul că a ales un regizor independent“, a glumit la rândul ei Michelle Obama. 

„Spike, îţi mulţumesc pentru că m-ai ajutat să o impresionez pe Michelle şi îţi mulţumesc pentru că ai spus o poveste puternică. Astăzi, am ceva mai multe fire albe decât aveam în 1989. Dar Do the Right Thing încă este o oglindă a societăţii noastre şi ne face să râdem, să gândim şi ne provoacă să ne vedem pe noi în ceilalţi“, a mai spus Obama. 

Shelton Jackson „Spike“ Lee, născut pe 20 martie 1957, este considerat a fi unul dintre cei mai influenţi cineaşti de culoare de la Hollywood, fiind regizor, producător, scenarist, dar şi actor. Filmele sale tratează subiecte acute, precum relaţiile interrasiale, rolul mass-media în societatea contemporană, criminalitatea urbană, sărăcia şi politica.

De două ori nominalizat la Oscar – în 1990, pentru comedia „Do The Right Thing/ Pizzeria lui Sal“, şi în 1998, pentru documentarul „4 Little Girls“ –, Spike Lee a regizat şi alte câteva pelicule notabile, printre care se numără „Malcolm X“ (1992), „Clockers/ Micii traficanţi de droguri“ (1995), „25th Hour/ A 25-a Oră“ (2002) şi „ Inside Man/ Omul din interior“ (2006).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite