Șefa Twitter care dormea la birou, concediată de Elon Musk. „Munca mea a fost o greșeală”

0
Publicat:

Se pare că nici măcar dormitul la birou nu a fost suficient pentru a-l mulțumi pe Elon Musk, noul CEO al Twitter. Unul dintre ultimii manageri rămași în echipa lui Musk a ajuns victimă a valului de concedieri. Fotografia cu Esther Crawford, dormind la biroul companiei, a ajuns virală pe internet.

Esther Crawford ajunsese să doarmă la birou FOTO Twitter
Esther Crawford ajunsese să doarmă la birou FOTO Twitter

Crawford a fost unul dintre ultimii manageri Twitter 1.0 cărora li s-a permis să continue să lucreze în autoproclamatul „Twitter hardcore” al lui Musk. Femeia era atât de dedicată companiei, încât întreaga ei viață ajunsese să se învârtă în jurul acesteia. Nu mai ajungea acasă, la familia ei, nici măcar pentru a se odihni, lucru dezvăluit, recent, pe rețelele de socializare.

Esther Crawford a fost surprinsă, într-o fotografie, în timp ce dormea la birou: pe o saltea întinsă pe podea, lângă scaunele de birou, învelită într-un sac de dormit argintiu și cu o mască neagră pe ochi.

Când echipa ta face tot pentru a respecta termenele-limită, uneori dormi la birou”, a comentat Esther Crawford, legat de imaginea apărută în mediul online.

Esther Crawford, noua victimă a disponibilizărilor de la Twitter

Pentru Elon Musk, dedicarea nu a reprezentat însă un aspect de luat în calcul la decizia sa de a face disponibilizări masive. Sâmbătă seara, Esther Crawford a devenit cea mai emblematică victimă, în acest sens. Alături de ea, încă aproximativ 200 de oameni au fost nevoiți să plece. Zoe Schiffer de la platformer.news a raportat, pentru prima dată, detalii legate de acest ultim val de disponibilizări.

Esther Crawford, care este și mamă a trei copii, a confirmat știrea, luni dimineață.

Cea mai proastă concluzie pe care am putut-o trage din angajamentul meu față de Twitter 2.0 este că optimismul meu sau munca mea devotată a fost o greșeală”, a scris ea.

Demiterea sa a fost o surpriză pentru toată lumea. Abia la sfârșitul lunii ianuarie, renumitul ziar de afaceri „Financial Times” i-a dedicat un portret lui Crawford. Titlul a fost: „Ascensiunea lui Esther Crawford, în noul Twitter hardcore al lui Elon Musk”.

La vremea respectivă, înainte de a fi concediată, ea a afirmat că lucrurile o luaseră razna în interiorul companiei, motiv pentru care trăia cu o frică permanentă de a nu face ceva greșit.

La Twitter, nu mai sunt așa-numitele vaci sacre. Elon este dispus să încerce multe lucruri, mulți vor eșua, unii vor reuși.”, spunea Esther Crawford.

În doar câteva luni, după ce Elon Musk a cumpărat Twitter, în schimbul sumei de 44 de miliarde de dolari, numărul angajaților companiei de social media a scăzut de la 7.500 la mai puțin de 2.000. De asemenea, noul CEO a luat mai multe decizii controversate, printre care: taxa pentru bifa albastră, deblocarea contului lui Donald Trump și blocarea temporară a conturilor unor jurnaliști pe care îi bănuia că îl supraveghează.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite