Secretarul de Stat american Rex Tillerson, în vizită oficială la Moscova săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rex Tillerson Foto: EPA
Rex Tillerson Foto: EPA

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, va efectua în perioada 11-12 aprilie prima sa vizită la Moscova în calitate de şef al diplomaţiei Statelor Unite. Anunţul a fost făcut miercuri de Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Potrivit diplomaţiei de la Moscova, Rex Tillerson se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, iar principalele teme de discuţie vor fi legate de securitatea internaţională, inclusiv de lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi de conflictele din Siria şi din Ucraina.

La rândul său, Departamentul de Stat american a confirmat vizita şi a afirmat că Tillerson va discuta despre situaţia din Ucraina, despre eforturile de combatere a terorismului, relaţiile bilaterale, dar şi despre alte chestiuni.

Vizita lui Tillerson la Moscova are loc în contextul în care legăturile actualei administraţii de la Washington cu Rusia continuă să fie un subiect sensibil în Statele Unite, după acuzaţiile privind amestecul Kremlinului în alegerile prezidenţiale din noiembrie în urma cărora republicanul miliardar Donald Trump, care a avut adesea cuvinte de laudă la adresa lui Vladimir Putin, a devenit liderul Casei Albe.

Donald Trump s-a pronunţat în repetate rânduri pentru o îmbunătăţire a relaţiilor dintre Washington şi Moscova, relaţii care au devenit încordate în urma anexării, în 2014, a Crimeei de către Rusia. 

Rex Tillerson cunoaşte bine Rusia, unde s-a deplasat în mod frecvent în ultimii 20 de ani în contextul funcţiilor pe care le-a deţinut în cadrul grupului petrolier ExxonMobil, având ocazia să se întâlnească de mai multe ori cu Vladimir Putin.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite