„Bătaie pe bani“. Trump a strâns peste 50 de milioane de dolari pentru campania electorală într-o singură seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul președinte republican al SUA Donald Trump a strâns peste 50 de milioane de dolari pentru campania sa în timpul unui eveniment organizat sâmbătă, 6 aprilie, în care l-a provocat încă o dată la o dezbatere pe actualul lider democrat american Joe Biden, scrie Politico .

Donald Trump FOTO Profimedia (4) jpg

Trump a vorbit aproximativ 45 de minute. La eveniment au fost prezenți 117 invitați, a declarat publicației un reprezentant campaniei, sub rezerva anonimatului.

Miercuri, 10 martie, Trump plănuiește să organizeze o altă mare strângere de fonduri în Atlanta.

În timpul discursului său, Trump și-a repetat apelul către Biden să organizeze o dezbatere, după ce el însuși a refuzat să participe la dezbaterea republicană înainte de alegerile primare. Luna trecută, Biden a spus că disponibilitatea sa de a participa la dezbateri va depinde de „comportamentul” lui Trump.

Evenimentul a fost organizat de miliardarul John Paulson, unul dintre puţinii finanţişti care au beneficiat de criza financiară din 2008-2009 datorită pariurilor sale pe prăbuşirea pieţei imobiliare. Potrivit acestuia, s-au strâns cei mai mulţi bani cu ocazia unui singur eveniment din toată istoria politicii americane.

Alți donatori importanți la eveniment au inclus proprietarul New York Jets, Woody Johnson, și antreprenorul energetic Harold Hamm.

De asemenea, fosta primă doamnă Melania Trump a fost prezentă. A apărut în public foarte rar în timpul campaniei soțului ei din 2024, dar începe să-și crească din nou aparițile publice.

Trei dintre foștii rivali ai lui Trump în primarul republican -- senatorul din Carolina de Sud Tim Scott, guvernatorul Dakota de Nord Doug Burgum și antreprenorul Vivek Ramaswamy -- au ținut de asemenea discursuri. Toți trei sunt considerați potențiali parteneri ai lui Trump în alegeri.

În viaţa electorală americană, banii sunt departe de a fi un tabu şi reprezintă un motiv de mândrie pentru tabăra care colectează cel mai mult. Este, de asemenea, un câştig vital: 2024 se anunţă a fi cel mai scump ciclu electoral din istoria ţării. Cei doi candidaţi sunt angajaţi de luni de zile în acest război al milioanelor, făcând în mod regulat declaraţii laudative despre starea finanţelor lor. Această competiţie s-a accelerat la sfârşitul lunii martie, odată cu organizarea unei mari recepţii la New York, în timpul căreia preşedintele democrat Joe Biden a strâns 25 de milioane de dolari, "un record", potrivit echipei sale de campanie.

Dar sâmbătă, campania rivalului său, Donald Trump, a anunţat o sumă de două ori mai mare: peste 50,5 milioane de dolari, strânşi în cadrul serii de donaţii organizate la Palm Beach, nu departe de Mar-a-Lago, reşedinţa de lux a candidatului republican. Este o sumă care o face pe cea strânsă de Joe Biden la New York să pară "fără speranţă" prin comparaţie, a comentat ironic echipa de campanie a lui Donald Trump."Seara a fost incredibilă încă dinainte de a începe, pentru că oamenii au vrut să contribuie la o cauză, pentru a face America măreaţă din nou. Şi asta s-a întâmplat", a declarat sâmbătă fostul preşedinte republican.

Trump încearcă să reducă decalajul față de Biden în strângerea de fonduri pentru campania electorală. Echipa lui Biden a spus că președintele SUA strânsese în martie 192 de milioane de dolari, mai mult decât dublu față de Trump. În martie, democratul a strâns peste 90 de milioane de dolari.

La alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA, este așteptată o revanșă între Trump și Biden, deoarece atât democratul, cât și republicanul au primit deja destui delegați de la partidele lor la primare, ceea ce le permite să devină candidați la președinție .

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite