Proteste faţă de Trump în California; miliardarul, nevoit să intre pe uşa din spate la o convenţie republicană statală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de protestatari anti-Trump au blocat intrarea principală a hotelului unde a avut loc convenţia republicană din California sâmbătă dimineaţă, forţând coloana de vehicule a miliardarului să-l lase la intrarea din spate a clădirii, relatează CNN.

Manifestanţii au fost ţinuţi cu greu în frâu de forţele de ordine, dărâmând baricadele puse în jurul lor şi la un moment dat forţând intrarea în hotel. Uşile de la intrarea principală a clădirii au fost legate din interior pentru a stopa accesul protestatarilor.

Confruntările din protestatari şi forţele de ordine s-au intensificat odată cu sosirea coloanei lui Trump şi intrarea sa la convenţie, oamenii începând să scandeze „Aruncaţi-l afară!”. 

În cele din urmă, favoritul la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidenţiale a intrat în siguranţă la convenţie şi şi-a ţinut discursul cu o mică întârziere, remarcând că „ nu a fost cea mai uşoară intrare făcută vreodată” şi că s-a simţit „ca şi cum ar fi trecut graniţa” - aluzie la faptul că mulţi dintre protestatari afişau steaguri ale Mexicului şi mesaje pro-imigraţie.

Cinci persoane au fost arestate în ura protestelor, în care o maşină a poliţiei locale a fost vandalizată. Un susţinător al lui Trump a acuzat că protestatarii l-ar fi bruscat, lovit şi scuipat în timp ce trecea prin faţa hotelului cu deja celebra şapcă cu mesajul „Make America Great Again” (ro – Să Facem America Măreaţă Din Nou), sloganul de campanie al miliardarului american.

Protestele împotriva lui Trump au devenit din ce în ce mai dese odată cu avansarea procesului de alegere a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din toamnă şi consolidarea lui Trump ca principal favorit. Miliardarul a stârnit discordie publică prin viziunile sale anti-imigraţie, sugerând printre altele ridicarea unui zid masiv la graniţa cu Mexic şi deportarea imigranţilor ilegali aflaţi în acest moment în Statele Unite.

Cu câteva ore înainte, un alt protest anti-Trump avusese loc în oraşul Costa Mesa din sudul Californiei, unde miliardarul organiza un eveniment electoral. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite