VIDEO Alegeri SUA 2016. Sute de protestatari au blocat traficul în apropierea unui eveniment de campanie al lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de protestatari au ieşit în stradă joi, blocând traficul din apropierea unui eveniment de campanie al candidatului republican Donald Trump, desfăşurat în sudul Californiei. Autorităţile au intervenit cu gaze lacrimogene, iar poliţiştii călare au încercat să disperseze mulţimea. De altfel, altercaţii violente au izbucnit între autorităţi şi protestatari, iar 20 de manifestanţi au fost arestaţi, transmite CNN şi Reuters.

Mulţimea s-a adunat în faţa OC Fair & Event Center, unde Donald Trump se adresa câtorva mii de susţinători. Cel puţin o maşină de poliţie a fost avariată, iar mai multe altercaţii au izbucnit în haosul de pe stradă.

Protestatarii au blocat o intersecţie principală, perturbând circulaţia autovehiculelor, iar poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru a dispersa mulţimea.

Autorităţile au confirmat că 20 de manifestanţi au fost arestaţi, însă nu au putut estima numărul celor care au ieşit în stradă.

Mai multe persoane au avariat o maşină de poliţie, distrugând parbrizul, îaninte de a sări pe capota autovehiculului. În timp ce mulţimea se aduna în jurul maşinii, poliţiştii în echipament de intervenţie au format un perimetru şi au forţat manifestanţii să elibereze drumul.

Unii manifestanţi au adresat  injurii ofiţerilor de poliţie, alţii au profitat de moment pentru a transmite un mesaj legat de retorica incendiară a lui Donald Trump. Protestatarii fluturau drapele mexicane şi îşi exprimau revolta faţă de politica miliardarului american privind imigraţia.

„Sunt împotriva agendei naţionaliste a lui Trump, care îi desparte pe oameni şi este extrem de plină de ură faţă de alte persoane“, a declarat unul dintre protestatari.

Evenimentele de campanie ale lui Donald Trump au fost marcate de incidente violente şi confruntări între protestatari, susţinători şi bodyguarzi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite