Profesor, despre reacţia târzie a poliţiştilor în atacul de la şcoala din Texas: „Sunt laşi. Elevii strigau după ajutor şi ei nu au intrat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Un profesor rănit în atacul armat de la şcoala primară din Uvalde, Texas, a numit poliţiştii implicaţi drept „laşi” pentru că au întârziat să ia măsuri în timp ce elevii săi erau ucişi, relatează ABC News.

Arnulfo Reyes s-a trezit pregătit pentru o zi bună la şcoală. Avea de gând să le arate elevilor săi filmul ”Familia Addams” – versiunea animată.

Cu toate acestea, în jurul orei 11.30, totul s-a schimbat. Reyes a spus că a auzit o bubuitură. Nesigur de ce era, le-a spus elevilor să se ascundă sub bănci, exact aşa cum exersaseră.

Bărbatul susţine că regretă enorm pierderea copiilor resimţită de fiecare părinte în parte, însă el a pierdut 11 în ziua aceea, nu unul singur, „toţi deodată”.

Reyes a spus că a auzit ofiţeri apropiindu-se de sala de clasă pe hol de trei ori, dar nu au intrat.

Unul dintre elevi i-a strigat pe poliţişti şi i-a rugat să intervină, însă în van.

„Domnule ofiţer, suntem aici. Suntem aici... Dar (poliţia) plecase deja”, a mărturisit bărbatul.

„Şi apoi (omul înarmat) s-a ridicat din spatele catedrei şi a mers (la copil) şi a început din nou să împuşte”, a continuat Reyes.

Au trecut şaptezeci şi şapte de minute de când bărbatul înarmat a intrat în şcoală până când ofiţerii au spart uşa şi l-au ucis, susţine profesorul.

Sunt laşi. Au stat pur şi simplu acolo şi nu au făcut nimic pentru comunitatea noastră. Le-a luat mult timp să intre... Nu-i voi ierta niciodată”, a subliniat el.

Profesorul a fost împuşcat, apoi s-a prefăcut inconştient, însă atacatorul l-a mai împuşcat o dată, glonţul străpungându-i spatele şi perforându-i unul dintre plămâni. În timp ce stătea întins lângă catedră, a auzit poliţia care intrase în şcoală la doar câteva minute după atacator, însă, după spusele sale, a durat mai mult de o oră până când poliţia a luat cu asalt sala de clasă şi a ucis atacatorul.

„M-am rugat şi m-am rugat să nu îl aud pe niciunul dintre elevii mei vorbind”, a spus el, adăugând că pierduse noţiunea timpului, singurul lucru pe care îl simţea era că sângele era precum o „clepsidră”.

În cele 14 zile de la atac, Reyes a spus că a suferit cinci intervenţii chirurgicale.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite