Prințul Harry riscă expulzarea din America din cauza unor „comentarii prostești”

0
Publicat:

Statutul de imigrant al Prințului Harry în SUA a fost pus sub semnul întrebării după ce, în cartea sa de memorii Spare, acesta a recunoscut că a consumat droguri în trecut,  potrivit Express.co.uk.

Prințul Harry și Meghan Markle. FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle. FOTO Profimedia

„Comentariile prostești” făcute de prințul Harry în cartea sa de memorii Spare ar putea duce la expulzarea sa din SUA, în condițiile în care afirmațiile făcute de un ambasador american au pus paie pe foc în procesul în care Ducele de Sussex trebuie să clarifice dacă a făcut sau nu declarații false în documentele de imigrare în Statele Unite cu privire la consumul de droguri, lucru pe care l-a mărturisit în volumul său autobiografic.

Heritage Foundation - un grup conservator care a inițiat un proces pentru ca detaliile vizei lui Harry să fie făcute publice de administrația Biden, astfel încât să se poată stabili dacă acesta a mințit sau nu în legătură cu consumul de droguri din trecut pentru a avea acces în SUA împreună cu Meghan Markle -  arată în instanță că Jane Hartley, ambasadoarea americană în Marea Britanie, a declarat că orice acțiune de deportare împotriva ducelui de Sussex „nu se va întâmpla în administrația Biden”.

„Administrația Biden a fost pregătită să îi permită fiului regelui să intre în țară, indiferent de regulile pe care le-ar fi încălcat sau nu”

În cartea sa de memorii Spare, Prințului Harry a amintit că a folosit o serie de droguri, inclusiv cocaină și ciuperci magice, lucru care, de obicei, ar împiedica o persoană să intre în SUA, iar fostul președinte Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că, dacă va câștiga alegerile din acest an, l-ar putea deporta pe Harry.

„Harry a fost criticat pentru că a fost atât prost, cât și arogant prin faptul că și-a făcut public consumul de droguri ilegale în memoriile sale. Dar ceea ce ne arată această intervenție a ambasadorului american este că administrația Biden a fost pregătită să îi permită fiului regelui să intre în țară, indiferent de regulile pe care le-ar fi încălcat sau nu. Așadar, poate că știa că va scăpa nepedepsit. Problema la care poate Harry nu s-a gândit atât de clar este ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc o schimbare de guvern. Dacă Trump va câștiga, Harry ar putea ajunge să regrete aceste remarci foarte prostești, făcute fără îndoială la îndemnul editorului său de a mai vinde câteva cărți” a declarat biografa regală Lady Colin Campbell, pentru Daily Beast

Realitatea este că niciun „străin nu are un drept inviolabil de a intra într-o altă țară” și poți ajunge destul de repede „persona non grata”, a adăugat aceasta.

„I s-ar putea refuza intrarea la întoarcerea în SUA după o călătorie în străinătate” 

Situația vizelor lui Harry ar putea fi afectată negativ de dezbaterea politică în curs de desfășurare în SUA, a explicat, pentru aceeași publicație, un avocat specializat în imigrație:

„Deciziile Departamentului de Stat sunt discreționare și foarte sensibile la influențe politice. Viza lui ar putea fi anulată. I s-ar putea refuza intrarea la întoarcerea în SUA după o călătorie în străinătate pentru inadmisibilitate din cauza consumului anterior de droguri, în ciuda unei vize neexpirate în pașaportul său. Există multe scenarii în care influența politică ar putea afecta capacitatea lui Harry de a reintra în SUA".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite